Recept za lisnate kroasane: Fini i pufnasti, spremni da vas oduševe

Bilo da ih volite slatke ili slane, ovi kroasani su savršeni

Autor: Web UNA TV
15.03.2025. 10:09
  • Podeli:
kroasani bakina kuhinja-67d5438c72b3a.webp Foto: Bakina kuhinja

Predstavljamo recept za savršene lisnate kroasane! Ovi kroasani su mekani, pufnasti i spremni za punjenje po vašem ukusu. 

Bilo da ih volite slatke ili slane, ovi kroasani su savršena baza za vaše omiljene filove. Pripremaju se brzo i jednostavno, a rezultat je pecivo koje će vas oduševiti. 

Uživajte u svakom zalogaju i podelite ovaj recept sa svojim prijateljima.

Potrebno je:

  • 300 ml mleka
  • 1 kesica suvog kvasca
  • 500 g brašna
  • 1 kašičica šećera
  • malo soli
  • 100 g maslaca

 

Priprema:

Kvasac staviti u malo mlakog mleka, dodati mu šećer i malo brašna. Ostaviti par minuta da nadođe.

U vanglicu sipati mleko, nadošli kvasac, ubacivati brašno malo po malo i zamesiti testo i malo ga posoliti. Ostaviti testo da naraste. 

Kada bude spremno, razviti ga u pravougaonik, pa ga premazati maslacem. Uviti u rolat, a zatim u krug, pokriti da odstoji 15 minuta.

Razviti testo u krug i iseći na 12 delova i urolati u kroasan. Ako želite punjene, onda ih pre rolanja ispunite nekim filom. Pokriti ih da malo odmori testo, pa premazati žumancetom. 

Peći na 180 stepeni u zagrejanoj rerni oko 40 minuta. 

Preuzmite mobilnu aplikaciju:

Get it on Google PlayDownload on the App Store
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()