Bilo da ih volite slatke ili slane, ovi kroasani su savršeni
Foto: Bakina kuhinjaPredstavljamo recept za savršene lisnate kroasane! Ovi kroasani su mekani, pufnasti i spremni za punjenje po vašem ukusu.
Bilo da ih volite slatke ili slane, ovi kroasani su savršena baza za vaše omiljene filove. Pripremaju se brzo i jednostavno, a rezultat je pecivo koje će vas oduševiti.
Uživajte u svakom zalogaju i podelite ovaj recept sa svojim prijateljima.
Kvasac staviti u malo mlakog mleka, dodati mu šećer i malo brašna. Ostaviti par minuta da nadođe.
U vanglicu sipati mleko, nadošli kvasac, ubacivati brašno malo po malo i zamesiti testo i malo ga posoliti. Ostaviti testo da naraste.
Kada bude spremno, razviti ga u pravougaonik, pa ga premazati maslacem. Uviti u rolat, a zatim u krug, pokriti da odstoji 15 minuta.
Razviti testo u krug i iseći na 12 delova i urolati u kroasan. Ako želite punjene, onda ih pre rolanja ispunite nekim filom. Pokriti ih da malo odmori testo, pa premazati žumancetom.
Peći na 180 stepeni u zagrejanoj rerni oko 40 minuta.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







