Nestaće za čas iz tanjira
Foto: Bakina kuhinjaPredstavljamo vam recept za jedne od najlepših i najbržih pitica sa sirom koje ste ikada probali. Ove pitice su fine, hrskave i rumene kao sunce, a unutra vas čeka bogat i sočan nadev od sira.
Tajna je u brzoj pripremi i jednostavnim sastojcima, po receptu baka Jelene Petrović. Savršene su za iznenadne goste, brzu užinu ili toplu večeru.
Umutiti jaja, dodati jogurt, prašak za pecivo, ulje i sir i izmešati. Koru raširiti, pa prvu premazati uljem, drugu, treću i četvrtu nadevom i u dnu dodati još malo sira i urolati.
Seći makazama rolatiće dva prsta širine i ređati u podmazan pleh. Napraviti dva rolata.
Ostatak nadeva sipati u svaku piticu i posuti susamom.
Peći na 200 stepeni 30-40 minuta. Fine hrskave rumene kao na suncu punu nadeva.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







