Savršen nedeljni ručak po bakinom receptu: Podvarak sa suvim rebrima i svinjskim krmenadlama

Uživaćete u svakom zalogaju

19.10.2025. 10:29
  • Podeli:
Bakina kuhinja, podvarak, krmenadle-68f49e80d0550.webp Foto: Bakina kuhinja

Ovo nije klasičan recept, ovo je gozba. Tajna je u dobroj pripremi i strpljenju. Kombinacija kiselog kupusa, suvih rebara i sočnih krmenadli od vrata stvara ukus koji se ne zaboravlja., a baka Jela je za vas pripremila recept koji će vam ispuniti kućumirisom tradicije i topline.

Nećemo vam otkriti sve detalje, ali znajte da je ovde ključ u sočnim krmenadlama koje su se pekle u rerni sa kupusom.

Saznajte kako se sprema podvarak sa mesom koji će postati vaš omiljeni recept.

Sastav:

  • Kiseli kupus,
  • mast,
  • praziluk,
  • beli luk,
  • suva rebra,
  • svinjske krmenadle od vrata,
  • aleva paprika,
  • lovorov list,
  • biber, malo vode.

Priprema:

Na masti ispržite seckani praziluk dok dobro ne omekša, a zatim dodajte seckani beli luk. U to dodajte dobro opran i iseckan kiseli kupus i suva rebra pa sve dinstajte oko pola sata. Jelo začinite mlevenim biberom i dodajte lovorov list.

Krmenadle premažite solju i mašću. U kupus dodajte alevu papriku i granule belog luka i sve dobro izjednačite, dodajući po potrebi malo vode.

Preko kupusa stavite krmenadle i pokriveno pecite u rerni na 220∘stepeni sat vremena, a zatim otkrijte i pecite još 30 minuta da se lepo zapeče.

 

Preuzmite mobilnu aplikaciju:

Get it on Google PlayDownload on the App Store
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()