Sprema se brzo i lako
Foto: ShutterstockRuske kape su poznate po nežnoj teksturi i sjajnom ukusu kokosa i čokolade, a priprema je jednostavna.
Napravite ih i sami ćete videti kako se gosti grabe za recept. Svi zajedno ćete uživati u čarima ruskih kapa.
Umutite jaja sa 400 g šećera dok ne postanu penasta. Zatim dodajte 14 kašika brašna, kakao i toplu vodu.
Mešajte dok masa ne postane glatka, pa je izlijte u podmazan i brašnom posut pravougaoni pleh. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni dok kora ne porumeni.

Za krem stavite mleko da se zagreje, dodajte 250 g šećera, a u malo mleka razmutite preostalih 6 kašika brašna i vanilin šećer. Skuvajte gust krem poput pudinga, pa kada se potpuno ohladi, umešajte penasto umućen margarin.
Od pečene kore čašom vadite krugove. Svaki premažite filom i spojite dve polovine, kao vanilice.
Spolja ih takođe premažite kremom, uvaljajte u kokos, a na vrhu dodajte kašičicu otopljene čokolade.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







