Specijalitet iz bakine kuhinje: Punjene paprike u posnom bešamel sosu

Kremasto zadovoljstvo na tanjiru

17.04.2025. 14:15
  • Podeli:
bakina kuhinja-6800e488f18e4.webp Foto: Bakina kuhinja

Iz bakine kuhinje vam donosimo recept za posne paprike u posnom bešamel sosu.

Potrebno je:

  • 1 veza mladog crnog luka
  • 2 struka belog luka
  • 1 rendana šargarepa
  • 1 rendan krompir
  • lonče od 100 gr pirinča
  • 5 paprika iz zamrzivača ili sveže
  • 1 paradajz ili listići krompira
  • suvi začin
  • 4 čena belog luka
  • 200 ml vode
  • ml biber
  • ml crvena paprika
  • 2 kašičice kukuruznog skroba
  • ulje

Priprema:

Na ulju propržiti luk i rendanu šargarepu. Ubaciti rendan krompir i obaren pirinač. Dodati začin, biber i papriku mlevenu i sve izjednačiti.

Nadev za papriku je gotov. Puniti oprane paprike i odozgo staviti listove paradajza ili krompira.

Bešamel sos:

U dva ml vode ubaciti kukuruzni skrob, malo suvog začina, mleveni biber, ulje i izdrobljen beli luk. Sve dobro izjednačiti.

Preliti paprike i peći malo pokrivene na 220 stepeni, pa ih otkriti i smanjiti vatru na 200 stepeni C, oko 45 minuta. 

Ako vam ostane nadeva sipajte vodu, dodajte začin, ml biber, i skuvajte čorbicu. Na kraju dodajte seckan peršunov list.

Preuzmite mobilnu aplikaciju:

Get it on Google PlayDownload on the App Store
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()