Prenosi se s kolena na koleno
Foto: ShutterstockIako se podvarak obično priprema s krmenadlama ili suvim mesom, posna verzija s ribom je pravi gurmanski specijalitet.
Podvarak je omiljeno zimsko jelo od kiselog kupusa koje osvaja sve ukuse. Obično se priprema sa suvim mesom ili krmenadlama, ali naš predlog je posna verzija sa ribom - prava poslastica za sve ljubitelje tradicije.
Nema osobe koja ne uživa u dobro pripremljenom podvarku, posebno kada je spremljen na starinski način. Pratite sve korake recepta i dobićete izuzetno ukusno jelo, koje je, uzgred, toliko jednostavno da uspeva svakoj domaćici.

Sitno seckan praziluk izdinstati, dodati sitno seckan kiseli kupus, papriku, lorber. Poklopiti i na tihoj vatri krčkati oko 2 sata.
Ribu, najbolji je krap, iseći na male komade i pokriti kupusom, pobiberiti i staviti posudu u zagrejanu pećnicu da se peče oko 1 sat.
Posni podvarak služiti sa toplom projom.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







