Recept je proveren, a ukus savršen
Foto: Youtube printscreen, Gesund und schnellDekorativno interesntna i neverovatno ukusna torta "Ptičije mleko", savršena za sve bitne događaje.
Za koru:
Za krem:
Za glazuru:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Umutite jaja sa šećerom, pa dodajte otopljen puter, brašno, kakao i prašak za pecivo. Mikserom dobro sjedinite. Smesu izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Izvadite i premažite karamel sosom. Belanca umutite sa šećerom u prahu, pa umešajte razmućen želatin. Polovinu prelijte preko kore, a drugoj dodajte 20 g kakao praha i umutite. Sipajte preko belog fila, pa lagano kašikom promešajte. Poravnajte i ostavite dva sata u frižideru. Čokoladu otopite sa puterom, pa prelijte preko prohlađene torte. Ostavite pola sata u frižideru.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







