Neverovatno sočne
Foto: Bakina kuhinjaPoreklom iz Turske, ova poslastica vremenom je postala neizostavan deo domaćih trpeza. Tajna dobro pripremljenih tulumbi jeste da testo bude hrskavo spolja, a meko iznutra, a baka Jela ima recept uz pomoć kojeg ćete dobiti savršene tulumbe.
Za sirup :

U šerpu sipati vodu i ulje i dodati malo soli. Kad provri dodati brašno i zakuvati. Ostaviti malo da se prohladi pa dodavati po dva jaja i mešati da se izjednače.
Puniti špric za tulumbe i ubacivati u vruće ulje. Pržiti dok ne porumene sa svih strana, na srednjoj temperaturi.
U šerpu sipati šećer i vodu pa naseći limun na kolutove i dodati dva vanilin šećera. Ostaviti da se malo ukuva i da se dobije sirup.
Gotove tulumbe preliti i ostaviti da upiju sirup.
Uživajte.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







