Tulumbe, omiljena poslastica i mladih i starih: Recept koji uvek uspeva

Neverovatno sočne

23.09.2025. 11:00
  • Podeli:
Tulumbe, baka Jela, bakina kuhinja-68d2456e77590.webp Foto: Bakina kuhinja

Poreklom iz Turske, ova poslastica vremenom je postala neizostavan deo domaćih trpeza. Tajna dobro pripremljenih tulumbi jeste da testo bude hrskavo spolja, a meko iznutra, a baka Jela ima recept uz pomoć kojeg ćete dobiti savršene tulumbe.

Potrebno je:

  • 500 ml vode
  • 60 ml ulja
  • malo soli
  • 250 gr brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 5 jaja
  • ulje za prženje


Za sirup :

  • 600 gr šećera
  • 400 ml vode
  • 1 ceo limun na kolutove
  • 2 vanilin šećera


Priprema:

U šerpu sipati vodu i ulje i dodati malo soli. Kad provri dodati brašno i zakuvati. Ostaviti malo da se prohladi pa dodavati po dva jaja i mešati da se izjednače. 

Puniti špric za tulumbe i  ubacivati u vruće ulje. Pržiti dok ne porumene sa svih strana, na srednjoj temperaturi. 

U šerpu sipati šećer i vodu pa naseći limun na kolutove i dodati dva vanilin šećera. Ostaviti da se malo ukuva i da se dobije sirup.

Gotove tulumbe preliti i ostaviti da upiju sirup. 

Uživajte.

Preuzmite mobilnu aplikaciju:

Get it on Google PlayDownload on the App Store
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()