Lako se priprema
Foto: UNABaka Jelena Petrović danas sprema posni posni đuveč sa šampinjonima, toliko sočan i bogat ukusima da ćete "olizati" tanjire.
Savršena harmonija svežeg povrća, mirisnih začina i mekanih šampinjona stvara obrok koji je podjednako zdrav i neodoljiv. Bilo da postite, želite laganiji obrok ili jednostavno uživate u fantastičnim ukusima, ovaj đuveč će vas osvojiti.
Lako se priprema, a miris koji će ispuniti vašu kuhinju nateraće svakoga da traži porciju više. Uživajte u zalogaju koji dokazuje da posno jelo može biti vrhunsko.
Na ulju propržiti iseckani luk i šargarepu, dodati sečenu papriku i šampinjone. Potom dodati tikvice isečene na kockice i koren celera.
Na kraju dodati krompir iseckan na kockice. Kad se povrće malo ukrčka dodati začin, mleveni biber i mlevenu papriku.
Na kraju dodati 50 g opranog pirinča. Izmešati, pa prebaciti u tepsiju i zapeći. Peći u zagrejanoj rerni 30 minuta na 200 stepeni, dok se pirinač obari.
U đuveču mora ostati tečnosti uvek, ako nema i ispari, vi dodajte malo vode. Servirati toplo.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







