Poznata kuvarica tvrdi da jedna česta namirnica može potpuno naruši ukus i miris salate
Foto: ShutterstockMagda Gesler polska kuvarica godinama deli kulinarske savete, a za svoju omiljenu salatu koristi kuvani krompir, šargarepu, kisele krastavce, zeleni grašak i tvrdo kuvana jaja.
Nakon pripreme, ostavlja je u frižideru preko noći kako bi se ukusi sjedinili.
Međutim, jedno povrće nikada ne dodaje - crni luk. Kako objašnjava, u frižideru on brzo prolazi kroz proces fermentacije, oslobađa neugodan miris i može potpuno da promeni ukus salate.
"Dovoljno je da stoji samo malo duže i salata gubi svežinu", upozorava Geslerova.ž

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







