Još dva zlata za Srbiju na Evropskom prvenstvu: Srpske bokserke nastavljaju da blistaju

Srpski ženski tim osvojio je još sedam bronzanih medalja, ukupno rekordnih 11 na šampionatu Starog kontinenta

27.04.2024. 20:00
  • Podeli:
Tan2024-04-2719565550_9-662d3ce998bf6.webp Foto: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Srpska bokserke Sara Ćirković, Natalija Šadrina i Kristina Kaluhova osvojile su danas zlatne medalje na šampionatu Evrope u Beogradu.

Ćirković je u finalu kategorije do 54 kg, ubedljivo savladala Rumunku Lakramioaru Perijok.

Nošena podrškom sa tribina hale "Aleksandar Nikolić" mlada predstavnica Srbije na Olimpijskim igrama u Parizu osvojila je prvo seniorsko zlato, nakon što je osvajala titule prvaka Evrope i sveta u omladinskoj konkurenciji.

Drugo zlato donela je Natalija Šadrina pobedom (4:1) protiv Ruskinje Nune Asatrijan, u kategoriji do 60 kg, a treće Kristina Kaluhova, u kategoriji do 63 kg, pobedom (3:2) protiv Elene Babičeve iz Rusije. 

Prethodno je Kristina Nađ Varga, u kategoriji do 48 kg, poražena u finalu od Ruskinje Julije Čungalakove i osvojila je srebro.

Srpski ženski tim osvojio je još sedam bronzanih medalja, ukupno rekordnih 11 na šampionatu Starog kontinenta.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()