Đoković podrška Piliću u Beogradu: Jedini ujedinio Srbe i Hrvate i pokazao plemenitost

On me je podstakao da napravim Asocijaciju igrača, kaže najbolji teniser sveta

28.03.2024. 23:02
  • Podeli:
Novak Đoković i Nikola Pilić1-6605e86532c06.webp Foto: Tanjug/STR/bs

Legendarni teniski trener Nikola Pilić došao je u Beograd na premijeru dokumentarnog filma "Legenda" koji je posvećen njemu i svemu onome šta je učinio za tenis kao sport. Čovek koji je prepoznato telenat i usmerio ga, napraviviši tako mnoge velike igrače u svojoj Akademiji, bio je ovog puta u društvu najboljeg svog učenika - Novaka Đokovića

"Za mene je poseban osećaj bio da gledam film o Nikoli Piliću. Više puta sam rekao da je on moj teniski otac, a jedini je uspeo da ujedini Srbe i Hrvate i sa te dve reprezentacije osvoji Dejvis kup", rekao je najbolji teniser sveta Novak Đoković.

On boravi u Beogradu i iskoristio je priliku da u Domu omladine prisustvuje projekciji filma "Legenda" o čuvenom teniskom treneru.

"Bilo je emotivno, prisetili smo se i dana koje sam kao dečak i tinejdžer proveo u njegovoj Akademiji, ali i zajedničkog osvajanja Dejvis kupa 2010. godine. On je jedini ujedinio Srbe i Hrvate i time pokazao plemenitost. Najvažniji timski trofej u našem sportu osvojio i sa Srbijom i Hrvatskom, kao i sa Nemačkom", istakao je Đoković na konferenciji za medije.

Istakao je Novak da je osvajanje Dejvis kupa dalo veliki podstrek i njemu i Viktoru Troickom i Janku Tipsareviću.

"Ja sam 2011. nanizao 40 pobeda i imao najbolju sezonu u karijeri, Viktor došao nadomak Top 10, a Janko do sedmog mesta. Takođe, njegov primer sa osnivanjem ATP me podstakao da napravim Asocijaciju igrača. Pilić je legenda našeg sporta i uzor" poručio je Đoković.

Setio se Novak kako je završio u Akademiji Nikole Pilića. 

"Zahvaljujući mojim roditeljima otišao sam u akademiju Nikija Pilića sa 12, 13 godina u veoma izazovnim vremenima i to je najbolja moguća odluka koju su doneli. Prihvatio me je kao sina i u saradnji sa mojima stvorila se ovakva karijera. Puno dugujem ovom čoveku, hvala Niki za sve. Hvala ti i što si toliko toga lepog uradio za tenis i za Srbiju. Ujedinio si dve nacije koje su bratske nacije, ali koje su prošle teške trenutke", rekao je Đoković.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()