"Godina bola" – serijal posvećen žrtvama ubistva u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar"

Od 29. aprila do 3. maja na UNA TV

Autor: Web UNA Srbija
26.04.2024. 14:34
  • Podeli:
godina bola 16x9 copy-662b9dad037d3.webp Foto: UNA

U nedelji kada se obeležava godišnjica nezapamćene tragedije u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", UNA televizija će umesto večernjih emisija prikazivati specijalni serijal “Godina bola”. U znak sećanja na žrtve masovnog ubistva, od ponedeljka do petka emitovaće se priče porodica tragično nastradih 3. maja 2023. godine.  

Autorka serijala Jovana Maletić kaže da je ovo možda bilo jedno od najtežih snimanja u njenom životu, ali da koliko god nije bilo lako pripremiti takav serijal, morala je da istraje: 

“Najmanje što sam ja mogla da uradim za tu decu i Dragana jeste da učestvujem u čuvanju uspomene na njih. Mnogo smo slušali o samom tom danu u kom se desila tragedija, previše i o samom počniocu, a najmanje o tome ko su tih deset tragično nastradalih duša. Kontaktirala sam sve porodice i taj korak mi je bio najteži. Moram da naglasim da niko nije izričito odbio da napravimo priču, ali jednostavno neke porodice nemaju snage za to. Svi se oni različito nose sa tugom koju dele. Pristale su četiri porodice”, objasnila je autorka i dodala:

Fot:o: UNA

“Sa porodicama sam se složila da se nećemo vraćati u najbolnije detalje toga dana već da ćemo se sećati lepih stvari i pokušati da dočaramo njihove osobine koje mnogi nisu stigli da upoznaju. Krenula su snimanja, a onda su počele da se dešavaju i neke stvari koje sam tumačila kao znak da sam na dobrom putu i da imam vetar u leđa. Na primer na snimanju o Angelini, potrošili smo karticu na kojoj smo snimali i shvatili smo da nemamo drugu. Svima nam je bilo nezgodno, jer razgovor je bio tek na pola, a mi smo bili jako daleko od grada. Slučajno sam pogledala u svoj novčanik i ugledala jednu karticu koja mi se davno tu zaturila. Angelinini roditelji su mi tada rekli da su slične stvari doživljavali svaki put kada su radili nešto dobro za nju. Na snimanju priče o Andriji, postojala je bojazan da nećemo stići na vreme da snimimo sve sagovornike koje smo želeli. Andrijina mama mi je rekla da je on najčešće ponavljao 'ne brini, sve ćemo stići'. Tih dana sam i ja to sebi ponavljala i zaista je sve bilo onako kako smo isplanirali”, otkriva Jovana.

Prva emisija će biti posvećena Draganu Vlahoviću, čuvaru koji je prvi stradao u krvavom piru u školi na Vračaru. Zatim slede priče o Angelini Aćimović, Andriji Čikiću i Adriani Dukić.

U petak, 3. maja u 21.50 sati emitovaće se specijalno izdanje emisije "Reaktor - Ribnikar” sa Slavkom Beleslinom. 

Gledaoci u Srbiji UNA TV mogu gledati putem kablovskih operatera: MTS Iris (na poziciji 126), m:sat (128), Supernova (na poziciji 26), Orion Telekom (na poziciji 11), BeotelNet (na poziciji 11), Yettel Hipernet TV platforma (na poziciji 14), na teritoriji Beograda - GRADSKA TELEVIZIJA na poziciji 11 set top box alotment Avala, Xplore TV (na poziciji 10), ST Cable – Sat Trak (na poziciji 47), KBC NET (na poziciji 11), NEXT (na poziciji 24) i Jotel (na poziciji 27).

Gledaocima u Bosni i Hercegovini UNA TV je dostupna putem m:tel (na poziciji 22), Supernova (na poziciji 19), BlicNET (na poziciji 19), Elta Kabel (na poziciji 19), Telrad (na poziciji 19), KALDERA KDS (na poziciji 19), Telemach (na poziciji 69), HS Kablovska televizija (na poziciji 69), HKB Net (na poziciji 69), M&H Company (na poziciji 69), BH Telecom (na poziciji 54),  MUX D digitalno emitovanje (na poziciji 2), HomeTV- Eronet (na poziciji 30), TXTV (na poziciji 168), mSAT - Lista 1 (na poziciji 120) i Lista 2 (na poziciji 66), MAX TV (na poziciji 20), WIRAC (na poziciji 22), TERC KTV (na poziciji 130), MEDIASKY (na poziciji 25), AMBNET (pozicija 12), Stokic KDS (na poziciji 24), Miss KDS (na poziciji 202), KDS Ortak (na poziciji 35), Logosoft (na poziciji 630), DINNET (na poziciji 30), KTV E-G-E (na poziciji 12), Global IPTV (na poziciji 9 u Federaciji BiH i na poziciji 4 u Republici Srpskoj), ZipZap IPTV (Zenica) na poziciji 23, dok je gledaocima u Crnoj Gori dostupna putem MTEL ME (na poziciji 112).

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()