Kina oštro odgovorila NATO-u: Snosite direktnu odgovornost za ukrajinsku krizu

Stoltenberg je ranije rekao da 90 odsto mikroelektronike koju je Rusija uvezla prošle godine dolazi iz Kine i da Peking, navodno, Rusiji dostavlja satelitske snimke

26.04.2024. 21:24
  • Podeli:
vang ji, entoni blinken, 27 okt 2023 - profimedia-6570257248464.webp Foto: Profimedia

NATO snosi direktnu odgovornost za ukrajinsku krizu, rekao je portparol kineskog Ministarstva spoljnih poslova Vang Venbin.

"NATO snosi neospornu odgovornost za tu krizu. Alijansa bi trebalo da razmisli o svojoj ulozi, da prekine da prebacuje krivicu na druge i preduzme praktične mjere za političko rešenje sukoba", istakao je Vang.

On je naglasio da Kina ne daje oružje zaraćenim stranama i strogo kontroliše robu dvostruke namjene, uključujući izvoz dronova.

Prema njegovim rečima, više od 60 odsto komponenti oružja i robe dvostruke namene koje uvozi Rusija dolazi iz SAD i zemalja Zapada.

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg je ranije rekao da 90 odsto mikroelektronike koju je Rusija uvezla prošle godine dolazi iz Kine i da Peking, navodno, Rusiji dostavlja satelitske snimke, podseća TASS. 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()