Pesimizam: Poljaci otkrili sve o dogovoru o žitaricama sa Ukrajinom

Ukrajinski ministar poljoprivrede Nikola Solski rekao je o razgovorima sa Poljskom da su "komplikovani, ali iskreni"

28.03.2024. 23:00
  • Podeli:
psenica-ukrajina-reuters.jpg

Poljske i ukrajinske vlade sastaju se danas u Varšavi radi razgovora o smirivanju spora oko uvoza žitarica koji je izazvao masovne proteste poljskih poljoprivrednika, ali je Jan Grabjec, šef kabineta poljskog premijera, rekao da je malo verovatno da će biti postignut napredak.

"Teško je očekivati bilo kakav iskorak nakon ovih razgovora, bilo kakav konkretan dogovor, na primer o poljoprivrednim pitanjima", rekao je Grabjec državnoj agenciji PAP.

Prema njegovim rečima, dve strane još razgovaraju i za sada nisu u potpunosti zadovoljne.

Ukrajinski ministar poljoprivrede Nikola Solski rekao je o razgovorima sa Poljskom da su "komplikovani, ali iskreni".

"Važno je da smo već razgovarali o rešenjima koja će uskoro biti objavljena. Istovremeno, pitanje je teško za sve strane i zahteva dodatno vreme", napisao je on na platformi X (Tviter). 

Grabjec je izjavio da će gotovo cela ukrajinska vlada biti prisutna na razgovorima, za koje je zamenik ministra inostranih poslova Andžej Šejna rekao javnom radiju da će pokrivati i saradnju između industrije naoružanja, kulturnih pitanja i energetike dveju zemalja.

"Razgovaraćemo o oružju za Ukrajinu, situaciji na granicama naših zemalja, razvoju trgovine i infrastrukture. Računajte na pragmatičan i konstruktivan dijalog i razvoj efikasnih rešenja", napisao je ukrajinski premijer Denis Šmihal na platformi X  (Tviter) uoči razgovora.

Poljski poljoprivrednici zahtevaju ponovno uvođenje carina na uvoz poljoprivrednih proizvoda iz Ukrajine.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()