Zelenskom ističe mandat 20. maja - Lavrov: Biće sporan njegov legimitet

Lavrov je ukazao i na dekret koji je objavio ukrajinski predsednik prema kojem on ne može da pregovara sa ruskim rukovodstvom

28.03.2024. 20:56
  • Podeli:
volodimir zelenski reuters-6581f1e2e542b.webp Foto: Reuters

Razgovori o legitimitetu ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog možda će biti sporni nakon isteka njegovog mandata 20. maja, rekao je danas ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

"Tek ostaje da vidimo šta će se desiti 21. maja, sačekaćemo i videti, možda više neće biti potrebe da priznajemo bilo šta", izjavio je Lavrov za ruski dnevnik "Izvestija".

Lavrov je ukazao i na dekret koji je objavio ukrajinski predsednik prema kojem on ne može da pregovara sa ruskim rukovodstvom.

On je podsetio da je ruski predsednik Vladimir Putin u više navrata iskazao spremnost za uključenje u ozbiljne pregovore.

"Međutim, kako bi se osiguralo da se taj proces shvati ozbiljno, ruski lider je poručio zapadnim sponzorima Zelenskog da mu poruče da ukine taj dekret". dodao je Lavrov.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()