Partizan propustio priliku protiv Olimpijakosa: Preokret u poslednjih deset minuta

Vilijams Gos je najzaslužniji za slom crno-belih

28.03.2024. 22:33
  • Podeli:
Kevin Panter-6605d6de11304.webp Foto: Marko Đoković/Tanjug

Nisu uspeli košarkaši Partizana protiv Olimpijakosa. Imali su crno-beli utakmicu u svojim rukama punih 30 minuta i u poslednjih 10 su toliko podbacili da su nadigrali sami sebe dozvolivši protivniku da preokrene meč neverovatnom serijom i slavi - 69:74 (22:17, 18:15, 19:14, 10:28) .

Za to deseto mesto, poslednje na tabeli koje ide dalje, bore se i Žalgiris i Efes koji su danas bili bolji od Olimpije i Baskonije, dve ekipe koje takođe žele na tu poziciju i imaju skor 14/18. Partizan sada ima 13/18.

Teoretska šansa još postoji za plasman u plej-in jer sada ne zavisi sve samo od Partizana. Naredna dva meča tim Željaka Obradovića igra protiv Albe u gostima i Valensije kod kuće.

Kevin Panter je predvodio raspoloženi Partizan, ekipu u kojoj je svako ko je dobio šansu ostavljao sve šta ima na terenu od prvog minuta meča. Dobro su počeli i nisu dozvoljavalji Olimpijakosu da preokrene, da preuzme kontrolu i ugrozi prednost domaćina. 

Vodili su sve vreme crno-beli, imali u dva navrata deset poena, a onda je došla ključna treća četvrtina u kojoj igrači Partizana neretko pokleklnu... Ali ovog puta su bili na visini zadatka i ne da su održali razliku, nego su je i povećali - prvo na 50:38, a na kraju treće deonice i na +13 (59:46). Iako se baš tada probudio Vilijams Gos i pokušao da se "izmigolji" odbrani. 

Atinjani se nisu predavali što su i dokazali kada su odmah u četvrtoj četvrtini vezali dva uspešna napada (59:50) i naterali Obradovića da odmah potroši tajm-aut. 

Ništa novo ni posle novog minuta odmora: Igrači Partizana nisu upisali poene četiri minuta, a za to vreme Olimpijakos je napravio seriju 11:0 (59:57). Prve poene dao je Ponjitka da se odahne, malo - 61:57. Ali gosti su bili uporni da iskoriste priliku i stižu do preokreta 61:62 na pet minuta pre kraja. 

Nastavio je Olimpijakos sa svojom serijom. Panter je preuzeo odgovornost i ispostavilo se da su mu procene bile dobre - jedino je njemu šut ulazio. Grci su imali prednost od tri poena - 65:68. Panter je smanjio na 67:68, ali je potom napravio faul i minut pre kraja je bilo 67:69 na semaforu. 

Kaminsi izjednačava 69:69 i kada je delovalo da će da se igra na jedan posed, Olimpijakos je opet vezao četiri poena (69:73), a Obradović tražio treći tajm-aut za deset minuta.

Spasa rezultata nije više bilo jer Olimpijakos je imao Vilijamsa Gosa koji je dao 17 poena i kao da je svaki bio značajniji od prethodnog. 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()