U Hrvatskoj se još ništa ne zna: DP protiv SDSS-a, a sve manjine dale podršku Plenkoviću

Predsednik HDZ-a Andrej Plenković ranije danas je poručio: "Manjine su uek na mojoj strani, a ja na njihovoj."

26.04.2024. 17:08
  • Podeli:
andrej plenković  FOTO HINA LANA SLIVAR DOMINIĆ-65af7662d6291.webp Foto: Hina Lana Slivar Dominić /Tanjug

Klub zastupnika nacionalnih manjina odlučio je da će prilikom konstituisanja Sabora svoju podršku dati kandidatu HDZ-a Gordanu Jandrokoviću za predsednika Hrvatskog sabora.

Tom bi odlukom HDZ uz svoj 61 mandat imao svih osam manjinaca te bi u slučaju da se dogovore s Domovinskim pokretom, koji ima 13 mandata, imali 82 ruke, što je dovoljno za formiranje parlamentarne većine i put ka predlogu mandatara i formiranju nove vlade.

Predsednik HDZ-a Andrej Plenković ranije danas je poručio: "Manjine su uek na mojoj strani, a ja na njihovoj."

Domovinski pokret oštro se protivio mogućnosti da SDSS Milorada Pupovca sudeluje u vlasti, a danas su potvrdili da od tog zahteva neće odustati 

Prema Ustavu, prvo zasedanje sabora održava se najkasnije 20 dana nakon sprovedenih izbora, odnosno nakon objave službenih rezultata, a predsednik Republike poziva sabor na prvo zasedanje. Sabor se konstituiše izborom predsednika ako je prisutna većina zastupnika.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()