Zakoračite u kulinarsku avanturu sa Rudolfom Van Vinom: Svetski šef spremao poseban recept u Beogradu

Mnoge domaćice vole njegove recepte

Autor: Lena Sladojević Promo
28.03.2024. 19:12
  • Podeli:

Jedno od najvećih kulinarskih imena sveta Rudolf Van Vin ponovo je napravio gastro spektakl u Beogradu. Za čitaoce i gledaoce UNE podelio je jednostavan, lagan i autentičan recept koji se priprema veoma brzo, što i jeste suština njegovih jela, zbog kojih je i postao poznat.

Koliko ga domaćice vole, mogli smo da se uverimo u marketu gde su čekali u redu da se slikaju sa njim, uzmu autogram ili da čuju još neki usputni savet kako da im jelo ili torta ispadne što bolje.

"Sve je počelo 2012. godine kada sam od holandskog ambasadora dobio pozivnicu da dođem u Beograd. On me je pozvao zbog moje popularnosti ovde. Bio sam iznenađen što me je toliko ljudi na aerodromu prepoznalo. Srbija je definitivno zemlja sa puno kulinarskih entuzijasta. Ovde mnogo ljudi kuva i voli da priprema hranu“, rekao je kuvar Rudolf Van Vin za UNU.

Za Beograđane je pripremao specijalitete "Pasta beli Bolonjez", ali i veganski "File Ameriken".

"Dakle nije baza paradajz sos, kao što je to u običnoj bolonjez pasti, već beli sos, od belog povrća, kao što su crni luk, beli luk, komorač, tikvica i celer. To se lagano isprži i onda se doda belo vino, malo belog sosa i maskarpone sir. Sir se dodaje kako bi jelo bilo stvarno kremasto i svilenkasto. Za to jelo koristim juneće meso, ali samo 30 odsto u ukupnom jelu, 70 odsto čini povrće. Tako da je to laganija verzija testenine bolonjez, beli bolonjez“, kaže Van Vin.

Vrlo je zadovoljan sastojcima u Srbiji i kako objašnjava dobro je da ovde i dalje postoji domaća proizvodnja hrane, baš kao i u Holandiji odakle dolazi.

„Ovu kulinarsku avanturu u Mega Maksiju smo počeli kada sam bio deo Nacionalnog festivala hrane. Tada sam imao prilike da procenim kvalitet voća i povrća i bio sam prijatno iznenađen. Kvalitet vaše domaće hrane je zaista fantastičan. Najviše volim vaša jednostavna jela, kao što je na primer pekarski krompir sa kajmakom. Ustvari kajmak je nešto najbolje, na bilo koje jelo da ga stavite ono automatski postaje ukusno“, rekao je on za UNU.

Balkanska, tačnije srpska kuhinja je skriveni dragulj, kako kaže, za koju retko ko zna u Zapadnoj i Severnoj Evropi. Ima još puno toga da otkrije, dodaje, i zato se raduje sledećim posetama. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()