Mrtvi majmuni padaju sa drveća: Velike vrućine u Meksiku

Zbog toplotnog talasa od marta je smrtno stradalo najmanje 26 ljudi, a veterinari tvrde da su vrućine usmrtile više desetina, a možda i stotine majmuna drekavaca

22.05.2024. 23:30
  • Podeli:
majmuni meksiko AP PhotoLuis Sanchez tanjug-664db7f5b0582.webp Foto: AP PhotoLuis Sanchez tanjug

Meksiko je zahvatio toplotni talas koji pored ljudi, teško podnose i životinje, a od posledica vrućina umiru i majmuni koji mrtvi padaju sa drveća.

Najmanje138 majmuna drekavca, vrste poznate po specifičnom, glasnom oglašavanju, pronađena su mrtva u državi Tabasko na obali Meksičkog zaliva gde je temperatura premašila 45 stepeni, prenosi AP.

Zahvaljujući lokalnim stanovnicima pet jedinki je hitno prebačeno u lokalne veterinarske ambulante u kojima se veterinari bore da ih spasu od dehidracije i toplotnog udara.

AP PhotoLuis Sanchez Tanjug

"Majmuni su doneti u kritičnom stanju, sa dehidracijom i temperaturom. To su simptomi toplotnog udara", rekao je dr Serđo Valencuela.

Zbog toplotnog talasa od marta je smrtno stradalo najmanje 26 ljudi, a veterinari tvrde da su vrućine usmrtile više desetina, a možda i stotine majmuna drekavaca.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()