Ako tražite jelo koje će osvojiti celu porodicu evo dobrog recepta: Kaneloni sa sirom i šunkom

Ovaj specijalitet iz italijanske kuhinje idealan je za ručak, porodična okupljanja ili kad želite da obradujete drage ljude

01.09.2025. 11:09
  • Podeli:
kaneloni zapečena pasta lazanje shutterstock-68b5626441239.webp Foto: Shutterstock

​Ako tražite jelo koje će osvojiti cilu porodicu, kaneloni punjeni sirom i šunkom su pravi izbor. Spoj spanaća, kremaste pavlake i topljenog sira daje savršen balans ukusa, dok šunka unosi sočnost i aromu.

Ovaj specijalitet iz italijanske kuhinje idealan je za ručak, porodična okupljanja ili kad želite da obradujete drage ljude.

A spoj ukusa je proveren i mnogima omiljen.

Vreme pripreme:

20 minuta + 40 minuta pečenje

Sastojci:

  • 250–300 g bejbi-špinata ili običnog špinata
  • 1 glavica crnog luka
  • 3 čena bijelog luka
  • 150 ml mlijeka
  • 3 jajeta
  • 1 kašičica suvog začina
  • 1 kašika brašna
  • 11–12 kanelona
  • 250 g trapista ili sira po izboru
  • šunka (po želji u listovima)
  • čeri paradajz, može i običan paradajz
  • 250 ml neutralne pavlake za kuvanje

 

Priprema:
Na malo ulja propržite sitno seckani crni luk, zatim dodajte beli luk i dinstajte dok ne omekša. Spanać usitnite u blenderu i dodajte u luk. Kratko propržite sve zajedno (oko 1–2 minuta), pa sklonite sa vatre.

U posebnoj posudi sjedinite mleko, jaja, suvi začin i brašno. Umutite dok ne nestanu grudvice, pa dodajte u smesu sa spanaćom i dobro promešajte. Sve prelijte u podmazan pekač kao osnovu jela.

Trapist isecite na štapiće dužine kanelona. Na svaku krišku šunke stavite štapić sira, urolajte i stavite u kanelone.

Kanelone poređajte preko pripremljenog sloja spanaća. Dodajte parčiće čeri paradajza i prelijte pavlakom za kuvanje.

Ostatak trapista izrendajte i pospite po vrhu. Pecite u rerni zagrejanoj na 210 stepeni oko 35 - 40 minuta, dok ne porumeni.

Preuzmite mobilnu aplikaciju:

Get it on Google PlayDownload on the App Store
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()