Ovaj specijalitet iz italijanske kuhinje idealan je za ručak, porodična okupljanja ili kad želite da obradujete drage ljude
Foto: ShutterstockAko tražite jelo koje će osvojiti cilu porodicu, kaneloni punjeni sirom i šunkom su pravi izbor. Spoj spanaća, kremaste pavlake i topljenog sira daje savršen balans ukusa, dok šunka unosi sočnost i aromu.
Ovaj specijalitet iz italijanske kuhinje idealan je za ručak, porodična okupljanja ili kad želite da obradujete drage ljude.
A spoj ukusa je proveren i mnogima omiljen.
Vreme pripreme:
20 minuta + 40 minuta pečenje
Sastojci:
Priprema:
Na malo ulja propržite sitno seckani crni luk, zatim dodajte beli luk i dinstajte dok ne omekša. Spanać usitnite u blenderu i dodajte u luk. Kratko propržite sve zajedno (oko 1–2 minuta), pa sklonite sa vatre.
U posebnoj posudi sjedinite mleko, jaja, suvi začin i brašno. Umutite dok ne nestanu grudvice, pa dodajte u smesu sa spanaćom i dobro promešajte. Sve prelijte u podmazan pekač kao osnovu jela.
Trapist isecite na štapiće dužine kanelona. Na svaku krišku šunke stavite štapić sira, urolajte i stavite u kanelone.
Kanelone poređajte preko pripremljenog sloja spanaća. Dodajte parčiće čeri paradajza i prelijte pavlakom za kuvanje.
Ostatak trapista izrendajte i pospite po vrhu. Pecite u rerni zagrejanoj na 210 stepeni oko 35 - 40 minuta, dok ne porumeni.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







