Bakin recept za savršeni ručak: Špikovani karfiol i bataci u rerni

Po bakinom receptu nijedan obrok nema greške

21.10.2025. 09:34
  • Podeli:
bakina kuhinja, špikovano meso i karfiol4354-68f72ff78d685.webp Foto: Bakina kuhinja

Ovo je jelo koje je baka Jeli i deki bilo toliko slatko, da im je karfiol bio ukusniji od samog mesa.

U pitanju su špikovani pileći bataci sa karfiolom, a u nastavku ćete doboiti recept za obrok koji ćete, verujemo, spremati češće nego što mislite.

Potrebno je:

  • 1 karfiol
  • 3 pileća bataka
  • 50 ml jogurta
  • 1 kašičica slatke paprike
  • malo ml bibera
  • beli luk
  • 1 kašika soja sosa
  • malo masti
  • so

Priprema:

Karfiol iseći na pola pa od svake polovine iseći po jedan komad debljine 2 cm zajedno sa korenom. U činiju sipati  jogurt, 3 kašike ulja, papriku, biber, soja sos i so. Sve dobro izmešati pa batake premazati i ređati u pleh,

Tako uraditi i sa cvetovima karfiola.  Tu možete dodati šargarepu i krompir po želji. Preko karfiola staviti komadiće masti.

Peći pokriveno folijom 30 minuta otkriti i peći još 30 minuta i smanjiti na 200 stepeni.


 

Preuzmite mobilnu aplikaciju:

Get it on Google PlayDownload on the App Store
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()