Curi niz prste
Foto: Bakina kuhinjaIz bakine kuhinje vam donosimo recept za baklavu sa orasima.

Orahe samleti, a kore iseći na tri jednaka dela. Svaki list po dužini rasporediti po jednu kašiku mlevenih oraha. Kore savijati između prstiju kao harmoniku, na početku i na kraju ne skupljati. Poklopiti baklavu širim ivicama, a krajeve saviti unutra.
Okrenuti i ređati u podmazan pleh. Preliti sa otopljenim maslacem ili premazati uljem. Peći na 200 stepeni C 25-30 min.
Skuvati preliv sa šećerom, vodom, kolutovima limuna i vanilin šećerom. Kuvati da se zgusne i napravi sirup oko sedam minuta.
Vrelim sirupom preliti pečenu baklavu i ostaviti da upije.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







