Ukus koji obara s nogu
Foto: ShutterstockDžem od kruške sa aromom vanile je sigurno nešto što do sada niste isprobali, a ukoliko pravite džemove, ovaj recept nemojte da propustite.
Džem od kruške je ukusan način da se sačuva letnja svežina ovog voća i uživa u njegovom bogatom ukusu i teksturi tokom cele godine.
Ovaj jednostavan recept omogućava da se kruške pretvore u slatku poslasticu koja će osvežiti vaš doručak ili poslužiti kao savršen dodatak vašim omiljenim slanim ili slatkim jelima.
Evo kako se sprema ovaj fantastični džem:

Za džem prvo pripremite tegle tako što ćete ih dobro oprati u vrućoj vodi deterdžentom. Isperite, ocedite i zatim stavite u zagrejanu rernu, dok džem ne bude spreman. Vanilin šećer pomešajte sa 100 ml limunovog soka, mešajući dok se ne istopi.
Sipajte 570 ml vode u šerpu i ubacite kruške, sok od limuna pomešan sa vanilinim šećerom i kuvajte na laganoj vatri sa poklopcem, povremeno mešajući, 35 minuta. Dodajte jabuke i kuvajte još 10 minuta. Dodajte šećer i povećavajte temperaturu dok ne provri. Kuvajte 35 minuta, često mešajući. Dodajte ostatak limunovog soka i kuvajte 5 minuta.
Sipajte džem u posudu i ostavite da odstoji 10 minuta da se voće rasporedi. Prelijte džem u tegle i dobro zatvorite.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







