Hrskava i slasna
Foto: Bakina kuhinjaOva gibanica je spoj tradicije i vrhunskog ukusa. Zaboravite na običnu pitu sa sirom – baka Jela je osmislila način kako da je obogatite punim, pikantnim ukusom mesa i dobijete najsočnije testo. Koristimo poseban trik sa umakanjem kora u nadev, koji garantuje da je svaki zalogaj mekan, a opet hrskav. Idealna je za doručak, večeru ili da je ponesete na put. Pogledajte ceo recept i saznajte.

Izdrobiti sir, dodati unutra tri izlupana jaja, mleko, ulje i prašak za pecivo. Sve sastojke, osim kora, dobro izmešati da se dobije nadev.
Na sto prostreti jednu koru, malo je premazati uljem. Zatim jednu celu koru umočiti u pripremljen nadev, pa je staviti na dno pleha. Još jednu koru takođe umočiti i staviti preko prve, malo je raširiti.
Preko staviti jednu punu kašiku seckanog kulena. Uviti u rolnicu i ređati u pleh koji je obložen pek papirom. Ponavljati postupak dok se ne potroši sav materijal.
Rolnice zaseći po sredini (uzduž) pa još po jednom, opet na sredini. Premazati gibanicu uljem i posuti susamom.
Peći na 200°C oko 40 minuta, dok lepo ne porumeni. Prijatno!
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







