Lako se sprema, miriše na leto i svi će ga voleti
Foto: ShutterstockAko nemate ideju za današnji ručak, evo jedne ideje za brzo napravljeno a ukusno jelo.
Lako se sprema, miriše na leto i svi će ga voleti.
Sastojci:
Priprema:
Praziluku uklonite zelene vrhove koji su suvi, presecite ga uzdužno na pola pa opet svaku tu polovinu uzdužno na pola. Naseckajte na komadiće. Operite i ocedite.
Dinstajte praziluk na zagrejanom maslinovom ulju par minuta, dodajte pirinač i kratko propržite.
Dodajte kurkumu, promešajte pa dodajte toplu vodu. Posolite i pobiberite. Kuvajte 25 do 30 minuta na laganoj vatri uz stalno mešanje i podlivanje i nemojte se bojati tečnosti. Pirinač će to sve da upije, a bolje da je rižoto kremastiji, nikako ne suv.
Kad je rižoto kuvan (nemojte prekuvati), isključite ringlu i umešajte maslac. Jedite dok je toplo.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







