Obožavaćete ih
Foto: Bakina kuhinjaIz bakine kuhinje vam donosimo recept za domaće lepinje sa domaćim sojinim mlekom.

Sojine ljuspice ili soju potopite vrućom vodom, neka odstoji bar dva sata, treba preko noći da nabubri.
Sipajte vodu 4:1 i izblendajte dobro, pa procedite.
Nadošli kvasac sipajte u vanglicu i sipajte sojino mleko, ulje, brašno i malo soli, zamesite glatko testo.

Ostavite da naraste pa obradite rukama i podelite na dva dela oblikujući lopte. Pokriti neka odmore deset minuta, pa svaku rukama istanjiti i opet pokriti da narastu.
Nožem malo zaseći kao na slici i peći na 220 stepeni C, 20 -30 minuta. Pokriti krpom da malo odmore, pa služiti tople.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







