Lepinje sa domaćim sojinim mlekom: Po bakinom receptu su najmekše

Obožavaćete ih

25.12.2024. 12:19
  • Podeli:
lepinje bakina kuhinja 23-676be8bb8c8a2.webp Foto: Bakina kuhinja

Iz bakine kuhinje vam donosimo recept za domaće lepinje sa domaćim sojinim mlekom.

Potrebno je:

  • 200 ml sojinog mleka 
  • 10 gr kvasca
  • 2 kašike ulja
  • na vrh noža praška za pecivo
  • 400 gr brašna

Priprema:

Sojine ljuspice ili soju potopite vrućom vodom, neka odstoji bar dva sata, treba preko noći da nabubri.

Sipajte vodu 4:1 i izblendajte dobro, pa procedite.

Nadošli kvasac sipajte u vanglicu i sipajte sojino mleko, ulje, brašno i malo soli, zamesite glatko testo.

Ostavite da naraste pa obradite rukama i podelite na dva dela oblikujući lopte. Pokriti neka odmore deset minuta, pa svaku rukama istanjiti i opet pokriti da narastu.

Nožem malo zaseći kao na slici i peći na 220 stepeni C, 20 -30 minuta. Pokriti krpom da malo odmore, pa služiti tople.

Preuzmite mobilnu aplikaciju:

Get it on Google PlayDownload on the App Store
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()