Bakin recept bez premca
Foto: Bakina kuhinjaIz bakine kuhinje vam donosimo recept za pecivo sa džemom - idealno za doručak.
Kvasac izmrviti u mlakoj vodi, pa žicom izmutiti, dodati kačičicu šećera. Ubaciti brašno i dve kašike ulja.
Dodavati brašno i mešati da se dobije glatko testo.

Pokriti da odmori 30 minuta. Istresti na sto, podeliti na 6 loptica pa svaku razviti u veliki tanjir. Svaku premazati margarinom i stavljati jednu preko druge.
Zadnja se ne maže. Razviti u veći pravougaonik pa gornji deo premazati margarinom i pokriti preko donje ponovo, razviti u dugačak pravougaonik.
Seći po dužini u šire trake. Na kraju trake staviti džem pa polako saviti kao u videu, pritisnuti ivice i iseći, praveći dužu kiflu. Ređati u pleh i pokriti da odmore.
Rernu uključiti na 210 stepeni C, premazati kifle margarinom i peći 30 minuta da lepo zarumene. Posuti prah šećerom i vanilin šećerom.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







