Lisnato pecivo sa džemom po bakinom receptu: Savršen doručak

Bakin recept bez premca

18.06.2025. 09:34
  • Podeli:
pecivo sa džemom bakina kuhinja 34-6852684339bab.webp Foto: Bakina kuhinja

Iz bakine kuhinje vam donosimo recept za pecivo sa džemom - idealno za doručak.

Potrebno je:

  • 300 ml mlake vode
  • 550 gr brašna i malo za posipanje
  • 100 -120 gr margarina posnog
  • malo ulja u testo

Priprema:

Kvasac izmrviti u mlakoj vodi, pa žicom izmutiti, dodati kačičicu šećera. Ubaciti  brašno i dve kašike ulja. 

Dodavati brašno i mešati da se dobije glatko testo.

Pokriti da odmori 30 minuta. Istresti na sto, podeliti na 6 loptica pa svaku razviti u veliki tanjir. Svaku premazati margarinom i stavljati jednu preko druge.

Zadnja se ne maže. Razviti u veći pravougaonik pa gornji deo premazati margarinom i pokriti preko donje ponovo, razviti u dugačak pravougaonik.

Seći po dužini u šire trake. Na kraju trake staviti džem pa polako saviti kao u videu, pritisnuti ivice i iseći, praveći dužu kiflu. Ređati u pleh i pokriti da odmore.

Rernu uključiti na 210 stepeni C, premazati kifle margarinom i peći 30 minuta da lepo zarumene. Posuti prah šećerom i vanilin šećerom.

Preuzmite mobilnu aplikaciju:

Get it on Google PlayDownload on the App Store
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()