Mladi krompir sa povrćem: Aromatično predjelo iz bakine kuhinje

Idealno za dane posta

30.05.2025. 09:04
  • Podeli:
Bakina kuhinja krompir 4-6839553ba37c6.webp Foto: Bakina kuhinja

Otkrijte kako jednostavno, a preukusno jelo možete da pripremite sa mladim krompirom i sezonskim povrćem.

Ovo jelo je pravi melem za dušu, a idealno je i za dane posta jer ne sadrži namirnice životinjskog porekla. Sočni krompir se savršeno sljubljuje sa mirisnim lukom, paprikom i začinima, stvarajući harmoniju ukusa kojoj nećete moći da odolite. Brzo se sprema i savršeno je kao samostalni obrok ili prilog.

Potrebno je:

  • 1 glavica crnog luka
  • 1 paprika sveža
  • 1 paradajz 
  • 1 ljuta sveža po želji
  • 500 gr krompira
  • ulje 
  • 2 čena belog luka
  • suvi začin
  • malo ml paprike

Priprema:

Iseći luk na kockice, kao i papriku, može i ljuta, pa ispržiti. Dodati alevu papriku i paradajz oljušten. 

Krompir obariti, pa iseći na kriške i ubaciti u luk i papriku. Još malo dinstati, dodati seckan beli luk i peršunov list. 

Servirati kao samostalno ili u kombinaciji sa mesom.

Preuzmite mobilnu aplikaciju:

Get it on Google PlayDownload on the App Store
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()