Moćan spoj ukusa oduševiće goste
Foto: ShutterstockPosna salata spada u ona jela koja se pamte po ukusu, kremasta i blago pikantna, sa savršenim spojem slatkastog praziluka, sočnih pečuraka i aromatičnog senfa.
Najukusnija je dok je topla, ali odlična i mlaka, pa je idealna kao predjelo na slavskoj trpezi ili lagana večera.

Praziluk operite i isecite na tanke kolutove ili poluprstenove. Pečurke očistite i naseckajte na listiće. Ako koristite crni luk, sitno ga iseckajte.
U tiganju zagrejte ulje na srednjoj temperaturi. Dodajte praziluk (i crni luk ako koristite) i dinstajte 5–7 minuta, dok ne omekša i postane blago staklast. Pazite da ne porumeni previše, cilj je da ostane sladak i mekan.
Dodajte pečurke i pojačajte temperaturu. Pržite dok ne puste vodu i dok tečnost ne ispari, a pečurke blago ne porumene. Posolite i pobiberite po ukusu, dodajte beli luk i kratko promešajte.
Sklonite tiganj sa vatre. Dok je povrće još toplo, umešajte posni majonez i senf. Lagano promešajte da se svi sastojci sjedine u kremastu smesu. Po želji dodajte par kapi limunovog soka za osvežavajuću notu.
Salatu poslužite odmah, dok je topla. Može se jesti sama, uz parče hleba, ili kao toplo predjelo na slavskoj trpezi.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







