Palačinka sa suvim šljivama po bakinom receptu: Najjeftiniji i najlepši desert

Oduševiće i najizbirljivije

24.10.2025. 13:05
  • Podeli:
bakina kuhinja, palačinke sa šljivama-68fb4be754bf3.webp Foto: Bakina kuhinja

Baka Jela je za vas pripremila recept za savršeni jesenji desert. Ova "palačinka sa šljivama" nije obična, tanka palačinka. Otkrićete tajnu starinskih domaćica zbog koje je testo neverovatno rastresito i mekano, kao najbolji biskvit za tortu. 

Tajna je u triku sa jajima umućenim mikserom zbog kojeg je smesa pahuljasta, a ne gletava kao kod klasičnih palačinki. 

Kombinacija sočnih šljiva i prozračnog testa napravljenog uz ovaj genijalan postupak učiniće da ovaj jeftin desert nestane sa stola u sekundi.

Kako baka ističe, palačinke se spremaju brzo u plehu a oduševiće i najizbirljivije.
 

Sastojci:

  • 3 jaja
  • lonče od 200 gr brašna+ 1 kašika
  • korica limuna
  • 50 ml ulja
  • 300 ml mleka
  • malo soli
  • 1 kašičica praška za pecivo

 


Priprema:

Umutiti belanca u čvrst sneg, dodati brašno sa praškom za pecivo, limunovu koricu, žumanca, ulje mleko, so i sve polako dobro izjednačiti. Sipati u manji duguljasti pleh pa poređati voće koje imate.

Peći na 200 stepeni 40-45 minuta.

Posuti vanilin šećerom i obilno prah šecerom. Seći prohlađeno. 

Preuzmite mobilnu aplikaciju:

Get it on Google PlayDownload on the App Store
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()