Pasulj gradištanac koji "govori 10 jezika": Isprobajte bakin recept za savršenstvo

Trik za mekoću "slatku kao med"

13.12.2025. 18:10
  • Podeli:
bakina kuhinja, pasulj-693d9929b4328.webp Foto: Bakina kuhinja

Ponosno se vraćamo jelu koje nas je othranilo. Nema boljeg mirisa na svetu od pasulja koji krčka. Ali upamtite jedno: Pasulj se ne kuva satima, on se kuva sa ljubavlju, tvrdi baka Jela

Pa hajde da je poslušamo i isprobamo ovaj recept.

Sastojci

  • 400 grama pasulja gradištanca
  • jedna glavica crnoga luka
  • jedna zelena paprika
  • lovorov list
  • nekoliko zrna bibera
  • dve kašike ulja
  • četiri čena seckanog belog luka (za zapršku)
  • jedna ravna kašika belog luka (za zapršku)
  •  pola kašičice mlevene paprike (za zapršku)
  • jedna kašika suvog začina
  • mleveni biber
  •  jedna kašika domaćeg ajvara


Priprema

Pasulj dobro oprati u nekoliko voda, zatim sipati vode i pustiti da provri. Kad provri neka vri još jedno dva, tri minuta, pa baciti tu vodu. Isprati ga ponovo i onda naliti vodom i staviti da se kuva.

Dodati seckan luk, biber, lovorov list, zelenu papriku i dve kašike ulja. Pokriti da kuva na laganoj vatri oko 1,5 sat. 

Skuvan pasulj zapržiti. Sipati ulja u tiganj, dodati četiri čena seckanog belog luka i jednu ravnu kašiku belog luka. Kad se sve uprži, dodati pola kašičice mlevene paprike. 

Zapršku sipati u pasulj i promešati. Dodati jednu kašiku suvog začina, mleveni biber i jednu kašiku domaćeg ajvara. Pustiti da vri još minut, dva i isključiti. 

Preuzmite mobilnu aplikaciju:

Get it on Google PlayDownload on the App Store
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()