Zasitno jelo iz bakine kuhinje
Foto: Bakina kuhinjaIdealno jelo za vreme posta: toplo, zasitno i izuzetno ukusno. Osnova je bogato povrće i krompir, kuvan do savršenstva, tako da paprikaš postane prirodno gust. Ipak, tajna leži u mekim, domaćim dodacima koje spuštamo u vrelu tečnost. Ovo jelo je garancija da ćete se slatko najesti i zagrejati dušu.
Noklice:

Na ulju ispržiti luk, šargarepu i paprike isečene na kocke dok ne omekšaju. Dodati slatku papriku i promešati, pa odmah dodati dva paradajza na kocke i krompir. Sve se promeša i nalije vodom. Ostaviti da se kuva.
U međuvremenu, zamesiti smesu za noklice od brašna, vode i malo ulja. Smesa ne treba da bude mekša mođe među prste sode bikarbone vrlo malo.
Kada je krompir skoro mekan, kašičicom spuštati noklice u paprikaš. Ostaviti da se kuvaju oko 10 minuta dok ne budu mekane.
Na kraju dodati pola kašike suvog začina i seckan peršun. Poslužiti toplo.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







