Slatki kupus ne mora da bude dosadno jelo
Foto: Bakina kuhinjaSlatki kupus je tradicionalno jelo na porodičnom stolu od proleća do kasne jeseni, kada ga zamenjuje kiseli kupus. Danas ga mnogi izbegavaju jer misle da se dugo i komplikovano sprema, a u stvari, to nije tačno i ujedno slatki kupus ne menja ukus podgrevanjem, pa ćete imati dobar ručak za dva dana.
Kupus ima svega 24 kalorije na 100 grama, a sadrži tartronsku kiselinu koja usporava pretvaranje ugljenih hidrata u masti, zbog čega je sastavni deo mnogih dijeta. Ima veliku količinu vitamina C i beta karotena, kao i kalijum, gvožđe, magnezijum, sumpor i bakar. Zbog velike količine vlakana lako se vari.
Pola glavice kupusa iseći i staviti na dno šerpe, preko staviti celer, šargarepu, krompir, luk, pa prekriti drugom polovinom kupusa.
Odozgo staviti papriku ljutu i naliti vodom i kuvati. Kuvanom kupusu staviti zapršku tako što ćete na ulju propržiti beli luk i brašno, pa dodati papriku i onda sipati u kupus.
Ubaciti suvi uzačin i so po želji. Na kraju staviti peršunov list.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







