Možete ga jesti kao samostalno jelo ili kao dodatak uz neko meso
Foto: PixabayKada bi kreirali listu omiljenih letnijh jela, na njemu se sigurno našle i pržene paprike. Još ako uz to dodamo pavlaku i vruć hleb, dobićemo jedan ukusan, a i dalje jednostavan obrok.
Reč je o starinskom jelu koje možete jesti samostalno, ali i kao prilog uz meso. Potrebno je samo nekoliko sastojaka, ali prema vlastitim željama, možete ga dodatno obogatiti.
Za početak, operite i dobro osušite paprike. U zagrejan tiganj dodajte nekoliko kašika ulja pa dodajte paprike. Malo posolite i poklopite pa ostavite da se paprike prže dok ne omekšaju.
Kada su paprike gotove, dodajte pavlaku te crvenu mlevenu papriku, promešajte i ostavite kratko na ringli kako bi se sastojci bolje povezali. Za ovo jelo umesto pavlake možete koristiti i pavlaku za kuvanje.
Svakako, ako želite nutritivno obogatiti ovo jelo, dodajte i sveži sir, a za aromatičniji ukus možete dodati beli luk i peršin.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







