Kuglof po želji pospite sa malo peršunovog lišća ili origana, čisto radi dekoracije
Foto: Bakina kuhinjaNa današnjem meniju iz Bakine kuhinje nalazi se recept za slani kuglof. Pravi svečani slani kuglof možete poslužiti gostima kao predjelo, ali isto tako ga smućkati na brzaka za večeru, ili čak ručak.
Mekan i sočan iznutra, neodoljivo hrskav spolja, i što je najbitnije – preukusan!
Umutiti jaja, zatim dodati malo soli i bibera, pa sipati brašno sa praškom za pecivo. Šunku, kačkavalj i krastavčiće iseći na kockice i dodati sve to u smesu. Promešati i onda dodati ulje, jogurt i sve dobro sjediniti.
Kuglof pleh dobro podmazati uljem i posuti brašnom, osim ako je silikonski.
Na dno kuglofa staviti rendan kačkavalj, pa odozgo istresti testo i poravnati.
Peći na 200 stepeni oko 50 minuta. Kuglof po želji pospite sa malo peršunovog lišća ili origana, čisto radi dekoracije, malo ga prohladite i secite na kriške.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







