Savršena užina uz popodnevnu kafu
Foto: ShutterstockDonosimo vam recept za jesenji rolat za prave sladokusce koji ćete obožavati.
Za fil:
Za posipanje:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Očistite bundevu pa skuvajte da omekša, a onda je izgnječite. U jednoj činiji pomešajte brašno, prašak za pecivo, cimet i so. U zasebnoj posudi umutite cela jaja, dodajte oba šećera i mutite dok smesa ne bude penasta. Dodajte izgnječenu bundevu i izmešajte. Dodajte mešavinu s brašnom i izmešajte kašikom. Smesu sipajte u pleh obložen pek-papirom. Pecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Čistu krpu pospite šećerom u prahu, pa stavite preko koru tako da papir bude gore. Zatim, sklonite papir i urolajte koru. Ostavite da se prohladi. Za fil, umutite krem sir s oba šećera i margarinom da se dobije kompaktna smesa. Odmotajte koru i nafilujte, pa ponovo urolajte. Stavite rolat u frižider da se stegne. Pre služenja pospite šećerom u prahu.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







