Neobičan spoj iz bakine kuhinje
Foto: Bakina kuhinjaOvo je kombinacija koja greje dušu. Nije previše komplikovano, a ukus je zaista poseban. Ovaj jednostavan, a nesvakidašnji desert idealan je za sve koji žele da probaju nešto novo i ukusno. Poslužite toplo za potpunu uživanciju.

Skuvajte pastu: Makarone skuvajte prema uputstvu sa pakovanja. Ocedite je i ostavite sa strane.
Pripremite jabuke: Jabuke operite, oljuštite, izvadite sredinu i narežite ih na manje kocke ili kriške.
Karamelizujte jabuke: Istopite šećer, dodajte mleko i ulje. Dodajte narezane jabuke, mleveni đumbir i cimet (ako koristite). Kuvajte i omekšajte.
Mešajte povremeno dok se šećer ne otopi i kruške počnu da dobijaju zlatno-karamel boju, pustite da se krčka 3-5 minuta, dok jabuke ne omekšaju, ali ne postanu previše kašaste.
Sklonite sa vatre. U pastu dodajte jabuke sa karamelom ostavite malo za vrh. Dodajte kuglu sladoleda i seckane orahe. Dekorišite i sa grančicom nane. Uživajte u fenomenalnom ukusu.
Možete dodati i kuglu sladoleda od vanile, kašiku grčkog jogurta ili malo šlaga za potpuniji doživljaj.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







