Veoma ukusna torta, a nije mnogo komplikovana
Donosimo vam tradicionalni recept za rusku tortu sa orasima.
Sastojci za biskvit:
Sastojci za krem:
Ostali sastojci:
1. korak: Od belanca napraviti čvrst sneg i postepeno dodavati šećer pomešan sa vanilinim šećerom i na kraju lagano umešati orahe.
2. korak: U kalupu za torte ispeći 5-6 što tanjih kora za tortu u rerni zagrejanoj na 150˚C najmanje 60 min. (za skraćeni postupak, pripremiti tortu pravougaonog oblika, ispeći 2 kore u velikom plehu za pečenje, a kasnije ih samo iseći na 3 dela. Obavezno kalup za torte ili pleh za pečenje prethodno obložiti sa masnim papirom za pečenje kolača)
3. korak: Za kremu umutiti pavlaku za šlag zajedno sa šećerom u prahu, vanilinim šećerom i kremfixom.
4. korak: Lešnike popržiti kako bi pustili miris i korica promenila boju.
5. korak: Staviti ih u seckalicu da se dobro usitne, ali voditi računa da se ne samelju.
6. korak: Na kraju jednostavno slagati tortu: kora- krema – lešnici i tako sve do kraja.
Vaša Ruska torta sa orasima je spremna.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.