Nećete pogrešiti ako se odlučite da napravite ovaj specijalitet
Foto: Bakina kuhinjaNije tako lako pronaći jelo koje biste mogli da jedete i za doručak, i za ručak, i za večeru, ali - ipak postoji. Najbolji dokaz za to vam je španska pita, koju uvek možete da jedete samu, pa uz dodatak, recimo - ajvara, sira ili kajmaka, ali i kao zamenu za hleb tokom nekog "ozbiljnijeg" obroka, ako vam ona baš nije dovoljna.
Izbor je samo na vama, pitanje je i koliko ste gladni - ali kakva god da je situacija, jedno je sigurno - svi stomaci u kući biće lepo popunjeni i sva usta sita, ako se odlučite za pripremu ovog recepta koji stiže iz bakine kuhinje.
Umutiti jaja, dodati so ulje, kiselo mleko, brašno prosejano sa praškom sa pecivom. Ubaciti seckanu šunku na kockice, suvu slaninu, krastavčiće i papriku na kockice i sve izjednačiti.
Pleh podmazati uljem i posuti brašnom i izliti testo i poravnati.
Rernu uključiti na 200 stepeni Celzijusovih, smanjite na 180 stepeni, pa pecite 50 minuta.
Prohladiti i služiti - pita je lepa naredni dan.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







