Ova posna verzija pite ne zaostaje nimalo za mrsnom
Foto: Bakina kuhinjaDanas vam iz bakinog kuvara predstavljamo recept za posnu slatku pitu, idealnu za tople letnje dane. Reč je o ukusnoj poslastici koja kombinuje slojeve kora za pitu, kremasti puding i sveže voće.
Recept je vrlo jednostavan, samo pratite video uputstvo baka Jelene Petrović i neće biti nikakvih problema u spremanju ovog slatkog užitka.
*ukoliko želite mrsnu verziju pite, puding spremite sa mlekom.
Skuvati puding po upustvu, zasladiti po želji, dodati jedan vanilin šećer. Ohladiti malo.
Razmutiti brašno u vodi i dodati ulje i jednu kašičicu praška za pecivo. Tri kore premazati vodom i brašnom, a četvrtu malo uljem i na dno staviti pola pudinga.
Preko rasporediti pola voća isečenog na kocke. Saviti stranice i uviti u dužini pleha. Premazati na kraju rolnice mešavinom brašna i ulja.
Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni 30 minuta, da lepo porumeni.
Pitu seći potpuno ohlađenu. Posuti je sećerom u prahu, a može se služiti i uz kuglu sladoleda.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







