Iga Švjontek pregazila Medison Kiz: Poljakinja prva finalistkinja mastersa u Madridu

Nagradni fond WTA mastersa u Madridu je 7.697.965 evra

02.05.2024. 18:26
  • Podeli:
iga švjontek, 2 maj 2024  profimedia-6633bcb19f708.webp Foto: Profimedia

Poljska teniserka Iga Švjontek prva je finalistkinja mastersa u Madridu pošto je u polufinalu pobedila Amerikanku Medison Kiz rezultatom 2:0 (6:1, 6:3) za sat i 11 minuta. 

Švjontek, prva na ATP listi, dominantno je stigla do pobede, u oba seta je napravila po dva brejka, a nijednom nije dozvolila rivalki, 20. na ATP listi, da joj oduzme servis, pa se pitanje pobednice nije dovelo u pitanje nijednog trenutka. 

Poljakinja će u subotu u finalu igrati protiv pobednice drugog polufinala u kom će se sastati kazahtanska teniserka Elena Ribakina i Beloruskinja Arina Sabalenka

Nagradni fond WTA mastersa u Madridu je 7.697.965 evra, a pobednica će dobiti ček na 963.225 evra, a poražena u finalu 512.260.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()