Budi uspomene
Zaboravljeni miris i ukus, lako se vraća uz starinski recept za liker od višanja, onako kako su nekada naše bake pravile.
Kad se zrele višnje spoje sa šećerom i domaćom rakijom, nastaje nešto posebno - liker koji ne služi samo za nazdravljanje, već i za prisećanje.
Višnjevača nije samo piće, već vremeplov u detinjstvo, u letnje dane kada smo nekada krišom umakali prst u flašu, znatiželjno isprobavajući "ono što samo odrasli smeju da piju".
Za ovaj domaći recept, potrebni su vam samo ljubav i strpljenje, jer najbolji ukusi nastaju kada se ne žuri.
U flašu sa širim grlom ili u teglu spustite oprane višnje koje ste očistili od koštica, pospite ih šećerom i prelijte rakijom, pa zatvorite posudu i ostavite da odstoji 40 dana na toplom mestu. S vremena na vreme promućkajte sadržaj.
Posle 40 dana procedite liker kroz cediljku, pa ga prelijte u flaše, dobro ih zatvorite i čuvajte na suvom i tamnom mestu.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.