Bajadera sa kokosom i belom čokoladom: Odmah napravite duplu meru

Ako volite "klasičnu" bajaderu, ovu varijantu ćete tek obožavati

11.09.2025. 15:45
  • Podeli:
shutterstock_1494174917 bela bajadera sa kokosom-68c2c3b65257d.webp Foto: Shutterstock

Sezona slava polako počinje, a samim tim i traženje inspiracije za pravljenje trpeze.

Sitni kolači su uvek pravi izbor za posluženje, ali i tu je bezbroj opcija i mogućnosti.

Danas vam predstavljamo recept za nešto drugačiju bajaderu, sa kokosom.

Podjednako je lepa kao i "klasična", a sigurni smo da će prva nestati sa tanjira. Možda je bolje da napravite duplu meru.

Sastojci:

  • 300 gr šećera
  • 200 ml vode
  • 250 gr margarina
  • 300 gr mlevenog keksa
  • 100 gr kokosa

Za glazuru:

  • 100 gr bele čokolade
  • 3 kašike ulja

Priprema: 

U šerpu stavite šećer i vodu, a kad provri, kuvajte još četiri minuta.

Potom dodajte margarin i mešajte dok se ne rastopi.

Onda dodajte mleveni keks i kokos i sve dobro umešajte.

Dobijenu smesu izlijte u pleh koji ste prethodno obložili pek papirom i ostavite da se stegne.

Isecite smesu na štanglice.

Onda napravite glazuru tako što ćete na pari otopiti čokoladu sa uljem.

Glazuru prelijte preko kolača i dobićete savršenu kokos bajaderu. 

Preuzmite mobilnu aplikaciju:

Get it on Google PlayDownload on the App Store
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()