Bolji nego iz pekare
Foto: Bakina kuhinjaS obzirom na to da je nedelje, i da većina ovaj slobodan dan provodi u krugu porodice, baka Jela je pripremilla recept za jedno od najlepših peciva koje ćete videti.
U pitanju su vazdušaste mafin ružice punjene finom šunkom i kačkavaljem. Specijalno oblikovanje čini da se u rerni rascvetaju kao najlepše cvetne ružice a izgledaju bolje nego iz pekare.
Mafin ružice su idealne za doručak, večeru, dečije rođendane i sve proslave.

Potrebno je:
Kvasac rastopiti u malo mlakog mleka sa šečerom. U vanglu dodati ostatak mleka pa ubasciti kvasac koji je nadošao.
Dodati jedno jaje i belance, žumance ostaviti za premazivanje. Dodati ulje, brašno, so i zamesiti glatko testo pa ostaviti da naraste. Od testa praviti male loptice pa ih pustiti da dostoje 14 min pokrivene.

Svaku lopticu razviti tanko u krug pa na sredinu staviti šunku i listove kačkavalja, saviti sa svih strana i prstima zatvoriti.
Okrenuti pa oštrim nožem duboko raseći i ređati u mafin kalupe koje ste podmazali uljem. Pokriti da odmore i porastu a nakon toga ih premazati žumancetom sa kašikom mleka.
Posuti susamom pa peći na 190 stepeni oko 40 minuta.
Napomena
Sa drugom polovinom testa možete napraviti kiflice sa sirom.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







