Domaći džem od višanja po receptu naših baka biće prava poslastica tokom leta u vašem domu
Foto: ShutterstockOvaj recept se prenosi s kolena na koleno jednostavan je, ali pun duše i ukusa kakav samo domaće može da ima.
U većoj posudi sjedinite višnje, šećer, sok i koru limuna. Dobro promešajte kašikom. Pokrijte i ostavite da se marinira oko 2 sata, dok višnje ne puste sok. Sipajte sve u šerpu i kuvajte na tihoj vatri oko 1 sat. Povremeno mešajte da ne zagori. Izvadite veće komade kore limuna. Po želji usitnite džem štapnim mikserom možete ga ostaviti glatkog ili sa komadićima.
Vruć džem sipajte u prethodno sterilisane tegle, dobro zatvorite i okrenite naopako da se vakumira.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







