Bakin džem od višanja: Domaći recept za slatko zadovoljstvo u teglici

Domaći džem od višanja po receptu naših baka biće prava poslastica tokom leta u vašem domu

18.06.2025. 14:29
  • Podeli:
shutterstock_2105546480 džem od višanja višnje-68526417933ff.webp Foto: Shutterstock

Ovaj recept se prenosi s kolena na koleno jednostavan je, ali pun duše i ukusa kakav samo domaće može da ima.

Sastojci:

  • 1 kg očišćenih višanja bez koštica
  • 350 g šećera
  • Sok od 1 limuna
  • Rendana kora od 1 limuna

Priprema:

U većoj posudi sjedinite višnje, šećer, sok i koru limuna. Dobro promešajte kašikom. Pokrijte i ostavite da se marinira oko 2 sata, dok višnje ne puste sok. Sipajte sve u šerpu i kuvajte na tihoj vatri oko 1 sat. Povremeno mešajte da ne zagori. Izvadite veće komade kore limuna. Po želji usitnite džem štapnim mikserom možete ga ostaviti glatkog ili sa komadićima.

Vruć džem sipajte u prethodno sterilisane tegle, dobro zatvorite i okrenite naopako da se vakumira.

Preuzmite mobilnu aplikaciju:

Get it on Google PlayDownload on the App Store
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()