Cela kuća će zamirisati i probuditi nostalgiju
Foto: Bakina kuhinjaIz bakine kuhinje vam donosimo starinski kolač sa jabukama, koji su generacije obožavale. Ukus i miris vraćaju u detinjstvo, a pravi se jednostavno.
Nadev:

Jaja umutit sa šećerom, dodati brašmo i griz sa praškom za pecivo, ulje, jogurt i koricu limuna. Izjednačiti špatulom pa pola sipati u podmazan pleh i peći na 200 stepeni C, 10-15 min.
Izvaditi, premazati džemom. Jabuke izrendati, dodati cimeta i griz, pa izmešati.
Preko džema rasporediti jabuke sa grizom, pritisnuti kašikom da nema rupica. Sipati ostatak testa, izravnati da pokriju jabuke.
Vratiti ponovo u rernu i peći još 30 minuta, na 200 stepeni C. Posuti prah šećerom i seći hladan. Topi se u ustima.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







