Slatkiš koji će se dopasti svima
Sigurno ste makar jednom jeli ovaj kolač kod vaše bake, kolači sa džemom i keksom bili su nekada obavezni na slavskim trpezama i za porodičnim ručkom.
Danas vam donosimo recept iz kuvara baka Jelene Petrović, nećete potrošiti ni puno novca ni vremena, a dobićete baš ukusnu poslasticu.
Umutiti jaja sa šećerom, zatim dodati brašno i griz sa praškom za pecivo. To promešajte, pa dodajte mleveni keks sa rendanom čokoladom, ulje i jogurt, pa sve to ujednačiti u kompaktnu smesu.
U testo kašičicom u razmacima ubacite džem.
Kolač pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni 40 minuta.
Kada se kolač ispeče, malo ga prohladite, a onda odozgo namažite sloj džema, pa preko pospite keksom ili orasima, kako više volite.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.