Bakin užitak iz rerne: Sočno jelo sa mesom i kačkavaljem osvaja na prvi zalogaj

Ovo je idealan izbor za brzi ručak ili večeru

Autor: Web UNA TV
10.06.2025. 08:13
  • Podeli:
bakina kuhinja-6847ccd3ab59f.webp Foto: Bakina kuhinja

Spremite se za pravi gastronomski užitak koji će celu porodicu ostaviti bez reči. Otkrijte tajnu bakine kuhinje – savršeno sočno jelo sa mlevenim mesom, obogaćeno ukusnim dodacima i slojem neodoljivog kačkavalja. 

Ovo je idealan izbor za brzi ručak ili večeru, a njegova jednostavna priprema i bogat ukus će vas oduševiti. 

Potrebno je: 

  • 300 g mlevenog mesa
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 paprika
  • 4 čena belog luka
  • 3 kruga seckanog kulena
  • suvi začin
  • mleveni biber
  • ulje
  • 1 kašika kisele pavlake
  • 100 ml jogurta
  • 2 jaja

Priprema:

Ispržiti luk i papriku na ulju, dodati mleveno meso, pa kulen. Na kraju dodati suvi začin, seckani beli luk i mleveni biber.

U činiji razbiti dva jaja i dodati 100 ml jogurta i kašiku kisele pavlake. Izmešati i preliti preko mesa i izjednačiti. Sipati u podmazan pleh i odozgo dodati rendani kačkavalj.

Peći na 220 stepeni 30 minuta, u prethodno zagrejanoj rerni. Pred kraj pečenja pokriti da kačkavalj ne zagori. Služiti toplo uz kašiku kisele pavlake.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()