Za sve ljubitelje testa i slatkiša
Foto: Bakina kuhinjaIz bakine kuhinje vam donosimo recept za fantastično mekano pecivo sa orasima i jabukama.

Potopiti u malo mleka od 200 g, znači oduzeti deo i izmeriti kvasac dodati jednu kašičicu šećera kad nadođe kvasac, sipati u kvasac, dodati ostatak mleka, zatim dodati jednu kockicu istopljenog maslaca, a jedno celo jaje i jedno belance, žumance ostavimo. Za premazivanje zatim dodajemo brašno pomalo i umesimo mekše glatko testo. Testo pokrijemo i ostavimo da se udvostruči jedno 30 minuta na sobnoj temperaturi.
Zatim ga razvučemo u obliku kruga i isečemo na četvrtine, a svaku četvrtinu još dva puta znači od jedne četvrtine dobijemo tri trougla. Svaki trougao zasečemo pri vrhu jedno tri četiri puta, a od jabuka pravimo fil. U rendane jabuke dodamo cimet, zatim šećera po želji i mlevene orahe - sve izmešamo.
Dodajemo po jednu kašiku u svaki trougao, uvijamo u kiflicu, a ćoškove krajeve savijamo prema dole i spajamo.
Ređamo pecivo u pleh pokrijemo da poraste jedno 15 minuta pa ih premažemo sa žumancetom u koje smo dodali jednu kašiku mleka pečemo na 200 stepeni C oko 40 minuta, pokrijemo ih da malo omeknu, a zatim se sladimo. Možete posuti sa prah šećerom, uživajte.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







